Pension og investering - kursus

Har du råd til at lade være?

Hvordan bruger du dine penge? Nogle går til forbrug, andre til investering. Investering i dit hus. Investering i din pension. Ja, din pension er faktisk en investering.

De færreste tænker over, at de måske arbejder 40 år, 42 uger om året, 37,5 time om ugen, med en løn på brutto 10.000.- pr. uge. Det giver samlet 63.000 arbejdstimer.

Hvis f.eks. 6% af lønnen går til pension, så svarer det til, at man hver eneste uge lægger 600.- til side til pension. Eller ca. 1.000.000.- (uden renters rente) over et arbejdsliv. Samlet bruger man altså ca. 4.000 timer, eller omkring hele 3 arbejdsår, læs igen – TRE år, på at spare dette beløb sammen.

Det burde være soleklart, at når man bruger så lang tid på at lægge til side til pensionen, så vil det være dejligt med en god forrentning af de månedlige beløb. Man får jo afkast på pensionsinvesteringen, samt renters renter. Det er jo fint! Eksempelvis:

  • 3% i rente (realrente): Efter 40 år: Ca. 2.200.000.-
  • 6% i rente (realrente): Efter 40 år: Ca. 4.700.000.-
  • Eller en forskel på 2.500.000.- (i bedste tilfælde)

 

(Forudsætning: Realrente er dit årlige afkast renset for inflation. Det forudsættes derfor også, at dit indbetalte beløb heller ikke stiger i hele perioden. Der er også andre forudsætninger. De berøres på kurset).

Det er tydeligvis ikke ligegyldigt, hvilket produkt man sætter sine pensionspenge i.

Derudover er det ikke ualmindeligt, at bruge 500 timer, inden man køber hus. Sammenlignes dette timeforbrug med tiden, der bruges på at sætte sig ind i pension, vil mange nok undre sig. Det er ikke usandsynligt, at nogen kun bruger 50 timer på at overveje sine pensionsinvesteringer. Det er måske værd at bruge lidt energi på at sætte sig ind i emnet? 

Nyegaard Pension og Forsikring giver ikke decideret rådgivning i investering; men vi ved noget om det alligevel. 

 

Nyegaard Pension & Forsikring er uvildige mæglere. 

Det giver dig tryghed og sikkerhed, når du skal vurdere udbud, pris og kvalitet på pensions- og forsikringsydelser.

Book møde her! 

Læs mere om kvinder og investering her!